Schitterend debuut voor Super Mario

Eindelijk was het zover, Mario Balotelli en zijn droomclub AC Milan werden aan elkaar gebonden. AC Milan maakte ongeveer 17 miljoen euro over naar Manchester City en daarmee werd de deal beklonken. Het enfant terrible liet direct van zich spreken bij zijn debuut tegen Udinese.

Met twee doelpunten bezorgde de Italiaanse spits zijn club een 2-1 overwinning waarvan een doelpunt voortkwam uit een omstreden gegeven penalty. De speler liet al vaak van zich horen zo ook in de transferperiode waar een handgemeen ontstond tussen de speler en zijn toenmalige Manchester City-trainer Roberto Mancini. Verder kreeg Balotelli domme rode kaarten, deed hij opmerkelijke uitspraken en haalde hij eigenaardige dingen uit. Zo gooide hij dartpijltjes op kinderen, stak hij vuurwerk af in zijn badkamer en liep hij doodleuk een basisschool binnen om het toilet te bezoeken.

Hij is daarmee ook een gewild onderwerp geworden om weddenschappen op af te sluiten. Zowel zaken in als buiten het veld zijn gewillig onderwerp van vele weddenschappen geworden. Balotelli zelf blijft er onverschillig onder. Hij laat liever zijn voeten spreken.