Een kop koffie, uw portie gezondheid!

Voor zij die dachten dat koffie ongezond is, zitten er flink naast, want het zwarte goud blijkt wel degelijk zijn positieve bijwerkingen te hebben op uw gezondheid. U moet zich niet langer zorgen maken over die ongezonde levensstijl met meerdere koppen koffie per dag, Uit onderzoek blijkt dat koffie in beperkte mate wel is waar wel degelijk gezond is.

Nederland, Koffieland!

Er wordt jaarlijks 148 liter koffie per persoon gedronken. Met dit cijfer staan we dan ook in de top 10 van koffiedrinkende landen binnen Europa. Met deze 148 liter wordt wel duidelijk gemaakt dat koffie of het zwarte goud erg geliefd is in Nederland. Vooral de 50-plussers drinken dagelijks een kop koffie, maar ook de jeugd waagt zich wel eens aan 'een bakkie'. Nadat is gebleken dat koffie ook nog eens positieve invloed heeft op uw gezondheid, is dit voor de jeugd zeker goed nieuws.

Een kop koffie op uw gezondheid!

Jawel, het is bewezen dat koffie in beperkte maten gezond is. Naast de vocht die je binnen krijgt bij het drinken van een kop koffie heeft ook de cafeïne een positieve werking op uw lichaam. Cafeïne wordt razendsnel opgenomen in uw bloed en heeft een oppeppend effect. Het stimuleert uw hersenen, verdrijft vermoeidheid en verbetert uw reactievermogen. Bovendien heeft u minder kans op diabetes type 2, wanneer u regelmatig van een kop koffie geniet. Het is namelijk zo dat zwarte koffie geen calorieën bevat, dus daar boven op ook nog eens goed voor de lijn. Kortom, genoeg reden om verder te genieten van een kop koffie.